Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който прехвърли охраната

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който прехвърли охраната
Коментари Харесай

Путин нареди на ФСБ да охранява Кримския мост

Президентът на Русия Владимир Путин подписа декрет, с който трансферира защитата на Кримския мост на Федералната работа за сигурност (ФСБ), писа Би Би Си.

" Да се разпореди на Федералната работа за сигурност на Руската федерация пълномощието да провежда и координира ограниченията за защита на транспортния преход през Керченския пролив, енергийния мост на електропреносната мрежа Руска федерация-Кримски полуостров и основния газопровод Краснодарски край-Крим по време на употребата им ", се споделя в документа, оповестен на уеб страницата на Кремъл.

Според обществени данни преди този момент огромна съветска извънведомствена организация за сигурност е осигурявала защитата на моста.

Припомняме, че рано тази сутрин камион с експлозиви се взриви при прекосяване през моста, като при гърмежа са починали трима души и породи пожар в преминаващ в съседство товарен трен с цистерни с петрони артикули. В резултат на детонацията се сринаха две секции от едното пътно платно, но другото платно, както и железопътното трасе не са потърпевши.

Ръководителят на района също по този начин добави, че фериботът " Керч-2 " ще стартира работа след два часа, за товарния превоз се предлага да го употребява него вместо Кримския мост. По-рано Аксьонов заяви, че до края на деня се планира да се пусне и железопътното придвижване по моста.

Полицията е открила, че камионът, за който се предплага, че е провокирал гърмежа е собственост на Самир Юсубов, който обаче твърди, че не го е управлявал сега на гърмежа. Камионът единствено се водел на негово име, но с него работил чичо му, а самият Юсубов сега е отвън Русия. В дома на околните му, който се намира някъде в Краснодарския край в Южна Русия се прави обиск. Юсубов твърди пред канала в " Телеграм " Baza, че няма нищо общо с гърмежа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР